1
موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی
2
آزمایشگاه علوم حیاتی فاروق، تهران، ایران
3
دانشکده داروسازی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
مایکوتوکسین ها متابولیت ثانویه قارچی هستند که در اکثرمناطق جهان و در محصولات کشاورزی متنوعی شامل خشکبار و غلات رشد می نمایند و ثابت شده است که مسئول بسیاری از بیماریهای غیر واگیر در جوامع انسانی و دامی بوده اند. روش های زیادی ازجمله کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) ، روشهایی بر اساس کروماتوگرافی گازی (GC)، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC) ، کروماتوگرافی مایع طیف سنجی جرمی(LC-MS) برای سنجش توکسین ها در زنجیره غذایی معرفی شده اند، این روش ها گرانقیمت و زمانبر هستند. علاوه بر این، نمونه اصلی تخریب گردیده و دیگر قابل استفاده نخواهند بود. بنابراین، همواره برای شناسایی مایکوتوکسین ها در محصولات غذایی به روش های جایگزین ارزان، سریع و غیر مخرب و قابل کاربرد در مزرعه نیاز است. طیف سنجی مادون قرمز سالهاست که بعنوان یک روش سریع و غیر مخرب در کنترل کیفی صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. پتانسیل تکنیک طیف سنجی مادون قرمز برای آنالیز فوزاریوتوکسین ها، آفلاتوکسین ها ، اکراتوکسین A، پاتولین و ... بررسی شده است. این مقاله با توجه به گزارشات مختلفی از آلودگی محصولات کشاورزی به مایکوتوکسین ها، به بررسی تحقیقات اخیر در مورد استفاده از طیف سنجی مادون قرمز و سنجش مایکوتوکسین ها در این محصولات می پردازد.
کرمی اسبو, روح الله, شجاعی, محمد حسین, یزدانپناه, حسن. (1398). مروری بر سنجش مایکوتوکسین ها در محصولات غذایی به کمک اسپکترسکوپی مادون قرمز و کمومتریکس. شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی, 9(32), 42-24.
MLA
روح الله کرمی اسبو; محمد حسین شجاعی; حسن یزدانپناه. "مروری بر سنجش مایکوتوکسین ها در محصولات غذایی به کمک اسپکترسکوپی مادون قرمز و کمومتریکس". شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی, 9, 32, 1398, 42-24.
HARVARD
کرمی اسبو, روح الله, شجاعی, محمد حسین, یزدانپناه, حسن. (1398). 'مروری بر سنجش مایکوتوکسین ها در محصولات غذایی به کمک اسپکترسکوپی مادون قرمز و کمومتریکس', شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی, 9(32), pp. 42-24.
VANCOUVER
کرمی اسبو, روح الله, شجاعی, محمد حسین, یزدانپناه, حسن. مروری بر سنجش مایکوتوکسین ها در محصولات غذایی به کمک اسپکترسکوپی مادون قرمز و کمومتریکس. شیمی کوانتومی و اسپکتروسکوپی, 1398; 9(32): 42-24.